Solimas.

Wat is IT Outsourcing?

IT Outsourcing (ITO) is het uitbesteden van één of meerdere IT-processen aan een gespecialiseerde dienstverlener. In sommige gevallen neemt die dienstverlener daarbij ook het beheer van hard- en software (zoals computers, printers en applicaties) over en worden zelfs de medewerkers overgenomen die zich met de uitbestede IT-taken bezighouden.

In het dynamische en complexe IT-landschap waar veel organisaties mee te maken hebben wordt het steeds lastiger om de IT zelf te doen. Door dit uit te besteden aan een IT-partner blijft je organisatie wendbaar en verbeter je het rendement van IT-investeringen. Daarbij is het natuurlijk belangrijk om kritisch te blijven kijken naar de meerwaarde die een IT-partner toevoegt aan het bedrijfsproces. Nog belangrijker is het dat zo’n IT-partner de regie kan nemen in de digitaliseringsslag van jouw organisatie.

Wat zijn jouw drijfveren?

Het allereerste wat je jezelf moet afvragen is of niets doen ook een optie is. Wat zijn de primaire drijfveren van jouw organisatie om voor uitbesteding te kiezen? Er zijn tal van verschillende drijfveren. Van een gebrek aan gespecialiseerde kennis, willen focussen op je core business en betere liquiditeit tot een behoefte aan meer flexibiliteit en innovatie. Als je jouw drijfveren nog niet helder hebt, kun je jezelf de volgende vragen stellen:

  • Wat zijn de voor- en nadelen als ik mijn IT niet uitbesteed?
  • Wat betekent het voor onze innovatiekracht als we niets doen?
  • In welke mate is mijn organisatie afhankelijk van individuen?
  • Wat betekent het voor de continuïteit van mijn bedrijf als ik de IT uitbesteed?

 

Wil je meer weten over IT Outsourcing? Wij hebben alles wat je moet weten samengebracht in één eBook! Download hem nu!

Downloaden