Solimas.

Verwachtingen bij IT Outsourcing

Bij Solimas hebben we de afgelopen jaren succesvol de omslag gemaakt van producten en projecten naar het zijn van een full service IT-partner. In dat traject hebben we een hoop geleerd. Zo hebben we vanuit ons enthousiasme meer dan eens ja gezegd tegen uitdagingen die achteraf gezien helemaal niet haalbaar bleken. Die ervaringen willen we met je delen. Er is namelijk geen standaardrecept voor het uitbesteden van je IT. Maar je kunt de kans op een succesvolle samenwerking wel aanzienlijk vergroten als je rekening houdt met deze tips!


❌ Don’t: ‘Het is een bende, dus laten we het maar uitbesteden’
✅ Do: Eerst fixen, dán uitbesteden
Bepaal vóór je gaat uitbesteden wat er nodig is op zowel functioneel- als performance gebied. Los die bestaande problemen vervolgens projectmatig op en draag daarna pas je IT-omgeving over. Het kan wél voordelig zijn om deze problemen op te laten lossen door je outsourcing partner, omdat deze je IT-omgeving dan perfect kan voorbereiden op de overname van het beheer. Hiermee bespaar je kosten op de langere termijn doordat de IT-partner efficiënter kan werken.


❌ Don’t: Over de schutting gooien
✅ Do: Investeren in de relatie
IT Outsourcing is geen tijdelijke oplossing voor korte termijn problemen. Het is belangrijk om je te realiseren dat ITO een vergaande vorm van partnership is. Ook na de overdracht zal dat partnership nog regelmatig je aandacht vragen. Daarom zal je samen met je outsourcing partner moeten bepalen welk deel van jouw IT-omgeving met standaard beheer of cloudoplossingen kan worden ingevuld en welk deel maatwerk vereist. Kies daarom voor een partner die jouw taal spreekt, jouw business begrijpt en die dat ook tot uitdrukking laat komen in servicelevels.

❌ Don’t: Focussen op kostenbesparing
✅ Do: Focussen op functionaliteit en beschikbaarheid
Focus eerst op functionaliteit en beschikbaarheid en daarna pas op hoe je de samenwerking met je IT-partner zo efficiënt mogelijk kunt inrichten. Ga op zoek naar een partner die zijn SLA’s aanpast op jouw bedrijfsprocessen in plaats van andersom. Wees je er ook bewust van dat er een verschil is tussen goedkoop en kosteneffectief. If you pay peanuts, you get monkeys. Een dienstverlening die iets meer kost kan onderaan de streep voor veel betere resultaten zorgen.

Wil je meer weten over IT Outsourcing? Wij hebben alles wat je moet weten samengebracht in één eBook! Download hem nu!

Downloaden