Solimas.

Besteed je ICT-beheer succesvol uit in 5 stappen!

Je hebt besloten om je IT te gaan uitbesteden. Je hebt je drijfveren voor uitbesteden helder voor ogen, de verwachtingen van een potentiële samenwerking in kaart gebracht én je gaat uitbesteden om de juiste redenen. Gefeliciteerd! Meteen aan de slag dus? Nee. Laten we niet te hard van stapel lopen.

Dat klinkt misschien vreemd uit de mond van een IT-specialist, maar hear us out. Het belangrijkste om in je achterhoofd te houden is dat je niet meteen in de uitbesteedmodus schiet. Doe eerst je huiswerk goed! We hebben namelijk een aantal concrete tips op papier gezet waarmee je je goed kunt voorbereiden op een uitbestedingstraject.

ICT-beheer uitbesteden in 5 stappen 

 1. Waar doe je het voor?
  Dat is natuurlijk het belangrijkste. Bepaal je doelstellingen en prioriteiten voor de uitbesteding. Wat is nu écht belangrijk voor jouw bedrijf en welke informatie, processen, gebruikers en toepassingen hebben minder prioriteit?

 2. Hoe moet het worden ingericht?

  Bepaal vervolgens hoe verschillende zaken ingericht moeten worden. Welke gebruikers moeten bijvoorbeeld op welke manier worden ondersteund? En welke processen, informatie en systemen zijn dusdanig belangrijk dat ze 24/7 beschikbaar moeten zijn? Het is van groot belang dat je hier keuzes in maakt om te voorkomen dat je een one size fits all IT-omgeving krijgt. Vanuit onze ervaring zijn wij er namelijk van overtuigd dat dat zelden de juiste aanpak is om een complexe IT-omgeving onder controle te krijgen en te houden.

 3. Wat kun je niet uitbesteden?
  Bepaalde zaken kúnnen gewoon niet uitbesteed worden. De vraagkant van IT is daar een goed voorbeeld van. Hoe ga je het na de uitbesteding vanuit de business aansturen?

 4. IT innovatie
  Wij zijn ervan overtuigd dat IT – mits op de juiste manier ingericht – een belangrijke ondersteuner en enabler is van geoptimaliseerde en nieuwe bedrijfsprocessen. Het uitbesteden van IT levert ruimte op voor innovatie. Hoe gaat jouw organisatie al die ruimte optimaal benutten?

 5. Welke partner?
  Heb je de bovenstaande vragen goed doordacht en beantwoord? Dan is het tijd om een partner te gaan zoeken om (een deel van) je IT-omgeving over te nemen! Maar voor je op zoek gaat is er nog één keuze te maken. Wat je motivatie voor het uitbesteden namelijk ook mag zijn, het is nu tijd om te kiezen op welke manier je je doel gaat realiseren. Ga je voor IT-beheer, IT-outsourcing of toch de cloud?

Wil je meer weten over IT Outsourcing? Wij hebben alles wat je moet weten samengebracht in één eBook! Download hem nu!

Downloaden