Solimas.

Archivering, governance en e-discovery in Office 365

Back-up en archiveren zijn twee verschillende zaken. Daarnaast wordt in datzelfde rijtje recovery en disaster recovery (noodherstel) genoemd, wat ook weer iets anders is. Laten we de definities eens nalopen. 

Back-up: eenrichtingsverkeer, van A naar B. De bestanden van A en B zijn, na de back-up, identiek. Microsoft maakt back-ups van Office 365 bestanden, maar bewaart deze slechts 14 dagen. 

Archiveren: bestanden die op A niet meer nodig zijn, maar niet verloren mogen gaan, gaan naar B. Denk aan juridische gegevens. Op deze manier blijft A netjes en blijft er ruimte over voor andere bestanden. 

Versiebeheer: oudere versies van een bewerkt bestand worden bewaard. Indien gewenst kan een oudere versie teruggehaald worden. Office 365 werkt ook met versiebeheer; versies tot 30 dagen geleden kunnen teruggezet worden. Oudere bestanden niet meer. Dus als een bestand kwijt is, is het ook echt kwijt. 

 

Disaster recovery: zorgt voor herstel van systemen na een calamiteit. Er staat belangrijke data opgeslagen en wanneer die verloren gaat komen essentiële processen tot stilstand. Het is een herstelplan dat bestaat uit maatregelen die de gevolgen van een disaster minimaliseren en ervoor zorgen dat een bedrijf snel weer kan functioneren, bijvoorbeeld vanaf een andere locatie. En dat kan alleen wanneer er goede en veilige back-ups zijn gemaakt. Voorbeelden van een disaster zijn een server die crasht, stroomuitval en cyberaanvallen. 

 

Meer weten over waarom Office 365 back-up essentieel is?

We organiseren op 6 oktober een webinar waarin we dieper op dit onderwerp in gaan. Meld je snel aan!


Meld je aan voor de webinar

Waarom zou je dus een back-up van Office 365 maken? 

Stel dat je data versleuteld wordt door een hacker. Bestanden worden versleuteld en de originele bestanden worden weggegooid. Op dat moment is er geen versiebeheer meer en de prullenbak is leeg. Als er geen back-up is, zijn alle bestanden verloren gegaan. Microsoft neemt namelijk, voor zowel mail als data, geen enkele verantwoordelijkheid. De enige manier om de data terug te krijgen, is doorgaans het betalen van een fiks geldbedrag. 

Wat net zo belangrijk is, is het beschermen van je data. 

Tegenwoordig is dat belangrijker dan ooit. Denk aan de privacywetgeving. 

Of het kan zijn dat je te maken krijgt met e-discovery. E-discovery is een proces – naar aanleiding van een verzoek van een toezichthouder, een inzageverzoek of een juridisch geschil – waarbij in korte tijd enorme hoeveelheden informatie doorzocht, gestructureerd en gepresenteerd dienen te worden. Bij compliance- of fraudeonderzoeken zal e-discovery zich grotendeels richten op het doorzoeken van in beslag genomen documenten, computers en e-mails. E-discovery is ontwikkeld als hulpmiddel om deze steeds grotere hoeveelheden data te beheersen, ten behoeve van juridische professionals.  

Meer weten over Office 365 back-up? Download dan onze whitepaper!


Download de whitepaper