Solimas.

5 ICT-trends voor 2023 deel 5: Hybride Werken

Voor veel mensen is december een maand van reflectie. En ook in de tech-sector is reflecteren op het afgelopen jaar belangrijk, maar nog veel belangrijker is vooruitkijken. Wat gaat het komende jaar toonaangevend worden op ICT-gebied? Waar moeten we rekening mee gaan houden? In de komende vijf blogs behandelen we de vijf belangrijkste ICT-trends voor het mkb in 2023. Van de verdere opmars van cloud computing tot het alleen maar groter wordende belang van cybersecurity: deze trends worden essentieel voor het succes van bedrijven in de komende jaren. Lees verder om meer te weten te komen over wat er in 2023 op het gebied van ICT op ons afkomt.

Vandaag trend nummer 5 voor 2023: hybride werken gaat in 2023 écht mainstream worden.

Wat is hybride werken?

Hybride werken verwijst naar een model waarbij werknemers hun tijd verdelen tussen thuiswerken en op kantoor werken. Deze trend is versneld door de COVID-19-pandemie, die heeft aangetoond dat veel bedrijven effectief kunnen werken met personeel op afstand.

Hybride werken in 2023

In 2023 zien we mogelijk een verschuiving naar een meer hybride werkmodel, als gevolg van het feit dat bedrijven zich hebben aangepast op uitdagingen van de pandemie. Dit vereist dat bedrijven investeren in tools en technologieën die samenwerking en communicatie op afstand ondersteunen. Dit kunnen cloudgebaseerde samenwerkingsplatforms, software voor virtuele vergaderingen en veilige oplossingen voor externe toegang zijn.

Hybride werken optimaliseren

Daarnaast zullen bedrijven moeten overwegen hoe ze een hybride personeelsbestand moeten beheren en ondersteunen. Dit kan inhouden dat werknemers de benodigde apparatuur en ondersteuning krijgen om thuis te werken, maar ook dat er beleid en procedures worden opgesteld voor werken op afstand. Het kan ook gaan om het herinrichten van kantoorruimte, aangezien sommige werknemers slechts een deel van hun tijd op kantoor zullen doorbrengen.

Al met al zal de groei van hybride werk een toonaangevende trend zijn in 2023, en bedrijven zullen zich aan deze verandering moeten aanpassen om concurrerend te blijven en hun werknemers te ondersteunen. Investeren in de juiste tools en technologieën en het creëren van een flexibele en ondersteunende werkomgeving zullen de komende jaren de sleutel tot succes zijn.

2023 belooft een dynamisch jaar te worden voor het mkb. De groei van cloud computing, de opkomst van het internet der dingen, het toenemende belang van cybersecurity, de verspreiding van AI en machine learning en de groei van hybride werk zullen allemaal nieuwe uitdagingen en kansen met zich meebrengen. Om te slagen in deze snel veranderende wereld, zullen bedrijven zich moeten aanpassen aan en investeren in nieuwe technologieën. Degenen die dat doen, zullen goed gepositioneerd om de komende jaren voor te lopen op hun concurrentie.